Cena

Cena

Cena in vrednost računovodskih storitev:

Koliko vas stanejo računovodske storitve je odvisno od:

  • obsega vašega poslovanja (količina in urejenost dokumentov, števila zaposlenih, dejavnosti…);
  • vaših pričakovanj v zvezi z obsegom storitev računovodskega servisa (osnovne knjigovodske storitve, računovodski nadzor, celovite računovodske storitve);
  • metode dela (obdelava dokumentacije pri nas ali pri vas, uporaba različne programske opreme).

Brez poznavanja odgovora na ta vprašanja ni mogoče podati točnega odgovora.

Če računovodskemu servisu plačujete malo, še ne pomeni, da je poceni. Če so mesečni stroški za računovodstvo nizki, pa vas računovodja ne opozarja na morebitne prihranke, ne izkorišča vaših davčnih olajšav, vas v primeru davčnega pregleda »pusti na suhem« in ste izpostavljeni drugim poslovnim in davčnim tveganjem, je cena za storitve, ki jih prejemate zelo visoka. Če zaradi strokovne napake vašega računovodje ne morete povrniti škode, ker vaš računovodja nima urejenega zavarovanja poslovne odgovornosti, računovodski servis pa je brez premoženja, boste lahko še leta čutili posledice »najugodnejše cene« računovodskega servisa.

Strokovno neoporečne storitve so pri enostavnem poslovanju pri nas dosegljive že za zelo nizek mesečni znesek. To velja kadar naročnik pričakuje od nas predvsem knjigovodske storitve in/ali del storitev opravlja sam. Pri tem pa se mora naročnik zavedati, da ob nižji ceni ne bo izkoristil celotnega potenciala našega servisa, za storitve, ki jih morebiti opravlja sam pa mora biti usposobljen.

Prepričani smo, da pri poglobljenem načinu sodelovanja prihranki za večkratnik presegajo razliko v ceni.

Seveda ne pomeni, da bo naročnik deležen dobre storitve le, če bo naročil večji obseg storitev (računovodske storitve), ampak ima možnost posamično naročati storitve, takrat ko jih potrebuje.